keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Open sovitut tapaamiset torstaina

Tytöt lähtivät aamulla itsenäisesti top-paikkoihin kukin aikataulunsa mukaan ja itse lähdin aamusta vielä Paragon Europeen eli välitystoimistoon setvimään vielä asioita sovitusti. Minun oli määrä lähteä myös vierailemaan Paolassa sijaitsevassa ammatillisessa oppilaitoksessa Mcastissa, jonne oli sovittu tapaaminen puolen päivän aikaan.
Paragonissa asiat sujuivat jouhevasti Carolinen kanssa ja vielä ennen koululle lähtöä tapasin paikallisen siivousfirman johtajan, jolta kyselin n. puolen tunnin ajan puhtaanapidon koulutuksesta, siivoojien saatavuudesta, välineistä, aineista, ympäristökysymyksistä, palkoista, maahanmuuttajista siivoustyössä, asiakkaista jne. Kyllä täytyy olla ylpeä Suomen ammattitaitoisesta, osaavasta, ympäristölähtöisestä ja korkeatasoisesta siivouksesta ja hygieniasta! Tänään kuulin (ja olen nähnytkin muina päivinä) ihan muuta... Kerroin meidän siivoustavoista, vedettömästä siivouksesta (esivalmistellusta siivouksesta),  neutraaleista puhdistusaineista myös sairaaloissa, siivousalan koulutuksesta ja tuntui, kuin olisin puhunut "hepreaa"...miestä kiinnosti asiakastyytyväisyys (ja raha)...
Mcastissa luennoitsija/kouluttaja/tutkimusprojektien vetäjä sos- ja terveysalalta kertoi koulutusjärjestelmästä, työssäoppimisesta, läheisestä yhteistyöstä työelämän kanssa, kv-toiminnasta jne. Yllättävän paljon myös heillä on opiskelijoiden työssäoppimista, se on tavoitteellista ja opettajilla on joka vuosi mahdollisuus 1-2 vkon työelämäjaksoon. Kyselin maltalaisten innokkuudesta lähteä ulkomaan-vaihtoihin, eivät kuulemma innostu oikein, äidit haluavat pitää lapsensa lähellä ja kotoa muutetaan vasta kun mennään naimisiin. He vähän ihmettelevät, että meillä jopa alaikäiset lähtevät ja pääsevät ulkomaan vaihtoihin. Tämäkin tapaaminen oli todella antoisa ja kiinnostava.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti