tiistai 3. helmikuuta 2015

Työssäoppimisen aloitus Montessori päiväkodissa

Nyt on toinen tapahtumarikas päivä takana ja vielä myöhäisiltapuhteena kirjoittelen päivän kulkua...
Aamulla Jirita ja Janiina löysivät hienosti bussilla top-paikalle Marina Palaceen, joka on julkinen palvelutalo upealla paikalla melko lähellä täällä Msidassa. Laura ja Reetta löysivät myös tiensä Mostaan Cada Arcatiin, yksityiseen palvelutaloon, jonne siis 40 min bussimatka. Tänä aamuna bussi oli myöhässä ja tytöt sen myötä puoli h myöhästyivät, mutta onneksi kaikki ovat ymmärtäväisiä 1. päivänä ja työpaikoissa tietävät bussiproblematiikan...Tyttöjen pitää olla Mostassa jo klo 7, joten aikainen lähtö joka aamu!
Riikan kanssa löysimme myös tiemme Montessori päiväkotiin klo 8.30, bussilla sinnekin, vaikka kävelläkin jatkossa voi, kun opettelee rauhassa reitin pikkukatujen kautta ja yliopiston alueen läpi.
Päivä oli aurinkoinen ja sujui hienosti!
Montessori päiväkoti on yksityinen päiväkoti, pieni, mutta kodikas ja omistajapariskunta todella innostuneita asiastaan. Lapset (n.50 yhteensä, 2-4-vuotiaita) tulevat paikalle n. 9 aikaan ja viettävät tehokkaat ja opettavaiset 4 h opetellen eri asioita Montessori-pedagogiikan mukaisesti. Tästä paikasta löytyi "latinotunnelmaa", kaikki puhuivat yhtä aikaa suu vaahdossa, innostuneina esitellen päiväkotia ja toimintaa ja samalla ohjaten lapsia päivän toimintoihin... Tiloissa ei ollut kattoon asti ulottuvia väliseiniä ja kun kolme ryhmää puhuu, soittaa, laulaa ...yhtä aikaa, on tunnelma tiivis ja "melutaso" melkoinen. Täytyy vaan ihailla hoitajien ja lastenkin keskittymiskykyä noissa olosuhteissa. Paljon oli virikettä, välineistöä ja tavaraa avohyllyillä ja selkeät viikkosiinnitelmat, mitä aihepiiriä ohjelmassa, nyt oli aiheena musiikki ja lapset soittivatkin eri instrumentteja piirissä. Olimme Riikan kanssa molemmat hiukan pyörällä päästämme, mutta kun talon emäntäkin (johtajatar ja sovittu yhteyshlö ) tuli vihdoin paikalle, niin saimme käytyä asiat läpi ja sopimukset allekirjoitettua, joten kaikki hyvin. Opiskelija otettiin erittäin hyvin ja sydämellisesti vastaan, joskin kaikki eivät tienneet, että "taas" tulee uusi opiskelija...Hauska sattuma oli, että open käppis, tanskalainen Isabella oli tässä samasssa päiväkodissa työssäoppimassa. Hänestä Riikka saikin "tukihenkilön" avukseen/kaverikseen ja tytöt lähtivätkin töiden jälkeen yhtämatkaa bussilla Vallettaan! Opelta jäi kokonaan ottamatta kuvat Montessori päiväkodilta siinä hälinässä, koska johtajatar riensi jo seuraavaan tapaamiseen ja talon isäntä tarjosi autokyydin opelle seuraavaan top-paikkaan, joten tuli niin sanotusti äkkilähtö heti asioiden selvittyä! Riikka jäi kuitenkin hyvillä mielen topiin ja kuvat pitää ottaa myöhemmin...

1 kommentti:

  1. Hienoa, että Riikkakin löysi paikkansa. Varmasti mielenkiintoista. Aurinkoista jatkoa ja uutisia odotellen!

    VastaaPoista