keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Pientä paniikkia ilmassa...

Casa Arkatin vastaanottovirkailija heittikin melkoisen (uutispommin), kun odottelimme aulassa tyttöjen kanssa supervisorin tapaamista. Hän kysyi olimmeko huomanneet, että koko päivän on hornetit lentäneet Maltan yllä edes takaisin ja tytöt vahvistivatkin, että jyrinä oli kuulunut koko päivän ja juuri kun katsoimme ulos jyrinän myötä, suhahti 3 hornettia siitä talon yli! Sihteerikkö oli jopa vähän hysteerinen ja kysyi emmekö seuraa uutisia?  Isis on kuulemma eilisiltana uutisissa ilmoittanut iskevänsä taas Eurooppaan ja jordanialaisen lentäjän polttamisen aiheuttama hässäkkä näkyy myös siten, että eurooppalaiset hornetit "suojelevat" Maltaa, jonka on sanottu olevan seuraava kohde. Maltan kautta Isis haluaa kuulemma pommittaa Vatikaania. "Kun ne pudottaa pommin Maltaan, koko saari ja me kaikki olemme mennyttä!" Hetken jo ajattelin onko Ulkoministeriö tiedottanut meitä poistumaan saarelta ja lähdetäänkö heti kaikki kotiin???... Mutta kyllä, täällä uhka tuntuu todellisemmalta ja olemme lähempänä "kriisipesäkkeitä", joten vähän hirvitti... Kyllä me siellä Suomessa ollaan tosiaan kaukana ja lintukodossa! Tällä pienellä saarella on tosiaan n. 400 000 asukasta, paljon tulee esim. Afrikasta laitonta pakolaista yms. Myös ongelmat/haasteet sen mukaisia..
Keskustelimme tyttöjen kanssa illalla tästä ja pohdimme, että on hyvä seurata mitä maailmassa tapahtuu, ei vain "kavereiden kuulumisia" joskin sekin toki tärkeää. Kerroin toki seuraavamme tilannetta ja jos tulee syytä poistua maasta, niin silloin niin tehdään. Ei siis mitään hätää kellään...
Mietin tässä vaan, että mitenhän Maltalla asioista uutisoidaan mediassa vai eikö uutisoida ja tiedon puute jättää ihmiset "keksimään" omia selityksiä asioille....
Toivottavasti tämä ei ole liian hurjaa tekstiä, mutta tämmöistäkin tänään kuultiin... Kysyin omilta kämppiksiltäni ja asunnon 6 italialaiselta vanhemmalta opiskelijalta, tiesivätkö he tästä tapauksesta mitään, niin kukaan ei ollut kuullut mitään. Italialainen tuntui olevan jopa tottunut "uhkauksiin".

2 kommenttia:

  1. Hei! Selvittelin vähän tuota uutista ja ilmeisesti tuo on alunperin italialaisessa uutispalvelussa julkaistu, hyvin pitkälti terroristien omaan ilmoitukseen perustuva "uutinen", jota ainakin tässä alla olevassa maltalaisessa linkissä pidetään aika epätodennäköisenä ja todetaan, että italialaiset mediat tapaavat monesti olemaan aika sensaationhakuisia...:

    http://littlerock.com.mt/news/is-malta-really-a-planned-target-for-isis-missiles/

    Teidän kannattaa siellä seurata ulkoministeriön matkustustiedotetta Maltasta, se löytyy helpoiten kun kirjoittaa googleen "matkustustiedote Malta". Ja toki seurata muutenkin uutisia ja kuunnella paikallisiakin. Mutta panikoitumiseen ei ole syytä, pitäkää mieluummin silmät auki siellä liikenteen vilinässä kuin tähyilette taivaalle mahdollisen ja HYVIN epätodennäköisen ohjusiskun varalta, se on varmasti tehokkaampi tapa varmistaa oma turvallisuus.

    Terveisin Laura Esedusta

    VastaaPoista
  2. I fully agree Laura! Kiitos kommentista ja liikennettä pitää tosiaan seurata tarkkana!
    T. Tanja-Mari

    VastaaPoista